специални разузнавателни средства
СПЕЦИАЛНИ
РАЗУЗНАВАТЕЛНИ
СРЕДСТВА
радио линии srs logo
ЗА КОНТАКТИ
phone


Подслушване на мобилни телефони

Искали ли сте някой път да знаете, какво си говори даден човек по телефона с някой? Особено ако се крие от вас. Съвсем нормално чувство е, а и зависи до къде са стигнали съмненията ви. Понякога, за да се убеди човек трябва да се прибегне и до такива методи.

Как обаче е възможно да сложите подслушвателно устройство в мобилен телефон, техните слушалки не се развиват като на обикновените и изобщо как да го разглобите?

В миналото дедективите са използвали малки подслушвателни устройства, които са се монтирали в слушалката на телефона и чрез радио сигнал звукът се е пренасял до човека, който слуша от другата страна. Обхватът е бил не повече от 3 километра. След това разстояние сигнала просто се е губел.

Подслушвателният софтуер за мобилни телефони може да преобрази всеки GSM апарат в усъвършенствано подслушвателно устройство. Единственото, което трябва да се направи в случая е да се инсталира и това отнема не повече от 10-на минути. И веднъж инсталиран, този софтуер не може да бъде засечен по никакъв начин.

И какво се случва след това? Инсталирали сте шпионския софтуер и искате да започнете подлушването? Просто изпращате команда под формата на SMS, която ще активира микрофона на подслушвания апарат. Не се притеснявайте, този смс не е видим за собственика на другия телефон. Тази команда отива директно до подслушвателния софтуер и активира микрофона на другия телефон, като го превръща в подслушвателно устройство или добре познатия ни "бръмбар". От тук нататък микрофонът предава безпроблемно и без знанието на собственика си, всички разговори, които той провежда по него.

За разлика от старите модели бръмбари, когато сте включили подслушвателен софтуер в мобилен апарат, обхватът ви е цялата GSM мрежа. На практика вие може да сте във София, а обектът на вашите "проучвания" да е в апартамент във Варна и да разговаря по телефона, без никакъв проблем ще може да чуете всяка негова дума с разговарящия. Никакви смущения не биха нарушили яснотата на звука.

Като модели и видове подслушвателни устройства вече има доста голямо разнообразие. Освен подслушвателен софтуер, съществува и физическо устройство, което действа в определен обхват. Може да се монтират в разклонител, кошница с цветя, зарядно за мобилен телефон или пък детектор за пушек на тавана. Устройствата за подслушване може да се маскират по хиляди начини.

Като цяло не е хубаво да се подслушва, но когато искате да разберете нещо, което ще помогне на вас или ваш близък, подслушването на телефонните разговори е напълно оправдано.

 
КОЛИЧКА
Количката Ви е празна.